MISTÄ KAIKKI ALKOI...          


Olen Irmeli Viljanen, peruskoulutukseltani olen erikoissairaanhoitaja ja takana on pitkä monipuolinen ura terveydenhuollon eri sektoreilta Suomesta ja Sveitsistä. 

Kehon ja mielen toiminta  sekä  sairauksien ennaltaehkäisy ovat olleet suuri kiinnostukseni  kohde koko urani ajan. Parisenkymmentä vuotta sitten aloin lisäkouluttautumaan ja  olen perehtynyt geeniperimään, ravitsemukseen ja erityisesti kroonisen stressin aiheuttamiin ongelmiin. Sukelsin siis ihmisen biokemiaan, suoliston ja aivojen toimintaan sekä stressin, niin hyvään kuin pahaankin maailmaan. Olen käynyt vuosien varrella monimuotoisia motivaatio-,stressinhallinta -ja rentoutuskoulutuksia.  Olen myös lisenssioitunut Senshin Do-ohjaaja. 

Mielestäni mikään ei ole sattumaa, uskon siihen että kaikilla kohtaamisilla ja tapahtumilla on tarkoituksensa, jotka ohjaavat elämämme polkua ja suuntaa.

Yksi tällainen sattuma tapahtui vuonna 2006 joka johdatti minut Mindfulness- uranuurtaja Leena Pennasen järjestämälle Jon Kabbat-Zinnin luennolle Turussa, joka vei mennessään Mindfulnessin maailmaan. Suoritin tuolloin metodin peruskoulutuksen ja sen harjoittamisesta tuli minulle elämäntapa.

Maailma muuttuu kaikenaikaa ja joskus tuntuu hengästyttävältä pysyä menossa mukana. Nykypäivän työelämä on myös muuttunut. Suuret vaatimukset, tuloksellisuus ja kiire hallitsevat monilla työpaikoilla. Kun työyhteisössä joku sairastuu työuupumukseen, pitäisi se ottaa varoituksena koko työyhteisölle. Myös johtotasolla voi esiintyä uupumusta jolloin hyvä johtaminen kärsii. Uupumuksen syyt ovat moninaiset; huonot vaikuttamismahdollisuudet, kiire, epäselvyydet, jatkuvat keskeytykset, omien henkilökohtaisten arvojen ja työpaikan virallisten arvojen ristiriitaisuus, tässä muutamia esimerkkejä.

 Myös terveydenhuoltomme on murroksessa ja muuttumassa.  Oman yritykseni syntyyn ovat vaikuttaneet halu auttaa ja olla tukena yksilöllisissä muutosprosesseissa terveyden edistämisessä ja ylläpitämisessä.  Omakohtaiset kokemukset terveyden palauttamisesta ovat innostaneet tutkimaan ja etsimään lisää tietoa miten se on mahdollista, vaikka jo olisimme sairastuneet. Kaikkea emme voi aina parantaa mutta voimme helpottaa oireita ja mennä syvemmälle tutkimaan mistä oireilumme juontaa ja mitä sen taustalta löytyy.  Nykypäivän terveydenhuollon  muutoksissa tulevat entistä enemmän korostumaan yksilöllisyys, ennaltaehkäisy ja elintapaohjaus

Erilaiset kohtaamiset ja sattumat ovat siis johdattaneet omaa polkuani kehittämään ammattitaitoani uusille urille.  Matkan varrella on löytynyt mahtavia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa mahdollistamme  muutostasi ja löydämme parhaimmat ratkaisut sinun ja yrityksesi työntekijöiden tueksi.

Olemme itse elämämme parhaita ohjaajia!

 RMP-Master, Reiss Motivaatiovalmentaja®

Moodmetric-valmentaja

- Tietoisuustaito-ohjaaja (Mindfulness MBSR/Leena Pennanen, Integrum Instituutti, Turku)

Senshin Do Lempeää liikuntaa ohjaaja

Tuote-ja myyntiedustukset

Kielitaito: englanti, saksa ja suomi